Heerlijk romige aardpeersoep

Aardpeersoep

 

 

Ingrediënten:

 

4 aardperen, ongeveer 400 gram

1 venkel

1 kleine ui

1 liter bouillon

1 laurierblad

1 theelepel anijszaad

1 ons shiitakes

2 eetlepels milde olijfolie

 

Bereiding:

 

Snij de ui in blokjes, bak hem zachtjes in 1 eetlepel olijfolie. Was de aardperen goed en snij ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Doe de blokjes in de pan bij de uien. Snij ook de venkel in stukken van 3 x 3 cm, maar gebruik de heel vezelige stukken van de stengels niet. Laat de aardpeer, venkel, laurierblad en anijszaad 5 minuten stoven. Giet er dan 1 liter bouillon bij en breng aan de kook. Laat het een kwartier tot 20 minuten koken. Bak ondertussen de in plakjes gesneden shiitakes in olijfolie. Verwijder het laurierblad en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de gebakken shiitakes.

 

Aardpeer is neutraal van temperatuur en zoet van smaak. Bouwt milt energie en bevat veel vezels die goed zijn voor je darmflora.

Venkel is warm van temperatuur en scherp en zoet van smaak

Ui is warm van temperatuur en scherp van smaak.

Laurierblad is een warm en scherp kruid.

Anijszaad heeft een warme energie en een scherpe en zoete smaak. Het tonifieert Yang en qi en gaat gasvorming tegen.

Shiitakes zijn neutraal van energie, zoet van smaak en bouwen Qi en bloed op.

Olijfolie heeft een neutrale energie

 

Deze soep bouwt, gezien vanuit de Chinese voedingsleer, milt energie op en bevat veel prebiotische vezels. Prebiotische voeding ondersteunt je darm microbioom. De vezels van de aardpeer, venkel en ui uit deze soep zijn voedsel voor de goede bacteriën in je darm.