Wie ben ik?

Ruim 25 jaar geleden ontdekte ik de kracht van voeding. Ik raakte gefascineerd door de effecten die het aanpassen van voeding op je gezondheid heeft. Zozeer zelfs dat ik me sinds die tijd professioneel met voeding ben gaan bezighouden.

Ik loste een groot deel van mijn eigen klachten op door een aantal eenvoudige wijzigingen in mijn dieet. Ik leerde met vallen en opstaan en werd in de loop der jaren mijn eigen specialist. Daarbij had ik het geluk heel goede leermeesters te ontmoeten. Mijn werkzaamheden verschoven van praktisch naar therapeutisch.

Visie

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer aandacht vanuit de medische wereld voor de goed meetbare resultaten die het aanpassen van voeding en leefstijl hebben op je gezondheid. Dat betekent niet dat ik een bepaald dieet voorschrijf. De oplossing is voor iedereen anders, maar ik kan je leren je eigen specialist in jouw gezondheid te worden. En doordat ik vele jaren als kok heb gewerkt, geef ik praktische adviezen waarmee je thuis meteen aan de slag kunt. Ik volg de snelle ontwikkelingen op het gebied van dieet wel, maar omdat ik uitga van de wijsheid van de Chinese geneeskunde, ontstaat er bij mij geen verwarring door de tegenstrijdige informatie die vaak gegeven wordt.

Opleiding

  • Naast de driejarige opleiding tot acupuncturist die ik voltooide bij Shenzhou in Amsterdam en een opleiding Medische basiskennis op HBO niveau, volg ik veel bijscholingen.
  • Twee andere relevante opleidingen die ik volgde zijn die voor Natuurvoedingstherapeut en kok (2 jaar) en fytotherapeut (3 jaar).

Werk

  • Samen met Betteke Visserman maakte ik een kookcursus op dvd met uitgebreide syllabus. Ik was vijf jaar haar vaste assistent bij de opleiding Chinese Voedingsleer bij Qing Bai.
  • Daverick Leggett (docent en auteur van verschillende publicaties, boeken en artikelen op het gebied van Chinese voedingsleer) assisteerde ik ook bij zijn lessen in Nederland.
  • Ik was mede-oprichter en kok van Spirit in Rotterdam, instellingskok bij een antroposofische zorgboerderij en twaalf jaar lang chefkok en floormanager van familievakantie verblijf Fontaines in Frankrijk.
  • Banyan Center: Acupunturist en voedingsconsultant 5-daags programma Grip op je gezondheid
  • Aan de acupunctuurschool in Antwerpen, ICZO  Opleidingsinstituut voor (para)medische professionals in België, ben ik docent Chinese voedingsleer.

Nascholingen

  • Voeding en musculoskeletale klachten,
    Betteke Visserman
  • Voeding bij kanker,
    Dolf Chin See Chong
  • Eerste hulp bij darmproblemen, lesdag voor professionals,
    De Groene Vrouw
  • Voedsel als persoonlijk medicijn, een traditionele Chinese benadering, Yan Schroën
  • Metabolic Typing and Chinese medicine,
    Dr. Karin Stalzer
  • Effectief pijn behandelen met acupunctuur, Dr. Tan methode,
    Kris Oosting
  • Acht extra meridianen,
    Scinzia Scorzon
  • Littekens behandelen,
    Philip Strong
  • Cosmetische acupunctuur,
    Dr. Inge de Brodöhl
  • Lymfemassage van het gezicht,
    Charly Huf
  • Treating the side- effects of medical drugs,
    Jeremy Ross
  • Moxa for life, the fire of life,
    Suzanne Robidoux
  • Schedelacupunctuur,
    Suzanne Robidoux
  • Klassieke Chinese geneeskunde voor burn-out en depressie,
    Suzanne Robidoux